International Children’s Games 2015 Alkmaar

Dyon is uitgenodigd om als beachvolleyballer mee te spelen aan de International Children's Games te Alkmaar.

Sport verbindt, dat is de gedachte achter de International Children’s Games 2015 (ICG).De ICG is het grootste multi-sport jeugdevenement ter wereld en verbonden aan het Internationale Olympisch Comité (IOC). Jaarlijks delen duizenden kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, uit ruim veertig verschillende landen, hun Olympisch gedachtegoed met elkaar en met het publiek. Alkmaar is de eerste stad in de Benelux dat de ICG mag hosten, een unicum dus! Alkmaar treedt hiermee in de voetsporen van wereldsteden als Sydney, San Francisco, Athene en Bangkok. Zelf stuurt Alkmaar ook al jarenlang een eigen delegatie naar de Spelen toe.
Tussen 24 en 29 juni 2015 verwelkomt Alkmaar meer dan 1500 sporters van 12 t/m 15 jaar oud, afkomstig uit zo’n 75 steden wereldwijd. Zij doen mee aan de 49e editie van de Spelen en komen uit in atletiek, golf, voetbal tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal op locaties in Alkmaar.
De ICG worden georganiseerd door Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA). STERA is een stichting die is opgericht om talenten de kans te geven zich te ontwikkelen. STERA is een initiatief van een aantal Alkmaarse ondernemers.